Άννα – Μαρία Γεωργίου, θεωρητικά

 

Η Άννα-Μαρία Γεωργίου, γεννήθηκε στα Ιωάννινα και μεγάλωσε στην Ηγουμενίτσα. Σπούδασε σύνθεση με τον Ιωσήφ Παπαδάτο και κλασική κιθάρα με τον Δημήτρη Κασφίκη, καθώς και στο τμήμα μουσικοκινητικής του Ωδείου Όπερα με καθηγήτρια την Αγλαία Κόκκιου. Παρακολούθησε μαθήματα Κλασικού Τραγούδιού στο Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων στην τάξη της Ειρήνης Δόβα.

Έπαγγελματικά ασχολείται με τη διδασκαλία κλασικής κιθάρας, ανώτερων θεωρητικών, μουσικής προπαιδείας καθώς και βρεφικής μουσικής αγωγής πάνω στο οποίο αναπτύσσει δικό της σύστημα διδασκαλίας, μέσα από δικό της αλλά και ξένο υλικό. Έχει εργαστεί σε ωδεία, ιδιωτικά νηπιαγωγεία και δημόσια σχολεία, ενώ ήταν μέλος της φιλαρμονικής του Δήμου Ηγουμενίτσας παίζοντας λύρα και τζένις.

Έχει ασχοληθεί ερασιτεχνικά με το θέατρο παρακολουθώντας θεατρική παιδεία και κάνοντας παραστάσεις. Επίσης έχει συμμετάσχει στην ταινία του Στράτου Στασινού «Πέρα από τη Λίμνη». Έχει παρακολουθήσει μαθήματα μοντέρνου, κλασικού, τάνγκο και παραδοσιακών χορών.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κλασικής κιθάρας, θεάτρου, ψυχοφιλοσοφίας και παιδοψυχολογίας, ενώ έχει μελετήσει μουσικοπαιδαγωγική και διδακτική.

Αρθρογραφεί σε τοπική εφημερίδα ενώ οι καλλιτεχνικές της ενασχολήσεις ολοκληρώνονται με την κατασκευή μάσκας και περούκας, με τη γραφή ποίησης και με τη γραφή ιστοριών και μικρών παραμυθιών για τις ανάγκες των μαθημάτων της μουσικής προπαιδείας και της μουσικής βρεφικής αγωγής.