Γιώργος Νάκης, κλασική κιθάρα

 

Γεννήθηκε στα Ιωάννινα. Σπούδασε κλασική κιθάρα (Πτυχίο Κιθάρας με άριστα από το Ελληνικό Ωδείο Αθηνών και Διπλώματος Κιθάρας με τον ίδιο βαθμό από το Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων), θεωρητικά μουσικής (Πτυχίο Ωδικής από το Ελληνικό Ωδείο Αθηνών) και Επιστήμες της Αγωγής (Πτυχίο Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο). Παράλληλα, παρακολούθησε ως ενεργό μέρος αρκετά σεμινάρια κλασικής κιθάρας με επώνυμους Έλληνες και ξένους σολίστες.

Εργάσθηκε ως καθηγητής κιθάρας, μεταξύ άλλων, στο Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων (από το 1996 ως το 2007), σε μουσικά σχολεία (2002-2004), στο Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας (από το 1996 ως το 2016) και από το 2015 ως σήμερα στο “Ioannina School of Music”. Παράλληλα, από το 2005 υπηρετεί ως παιδαγωγός προσχολικής εκπαίδευσης.

Το 2012 ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του ο μη κερδοσκοπικός σύλλογος «Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου Ιωαννίνων – Η Πασσαρών», ο οποίος έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 25 σπουδαστές και φίλους της κιθάρας από την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, με την προσδοκία να συμβάλλει στην τόνωση της κιθαριστικής κίνησης και στη γενικότερη μουσική καλλιέργεια, ενώ μέχρι σήμερα έχει δώσει πάνω από σαράντα συναυλίες σε διάφορες ελληνικές πόλεις και στο εξωτερικό.